Yam, yam and one more time yam! I had a free day (from writing i mean) and right in the morning I went to a store to buy stuff for baking! Baking is challenging here because A) I don't have an oven B) I don't have an electric mixer C) I don't have space D) I don't have a dishwasher E) I don't have patient F) I eat everything already when I'm baking G) I think that's it... Despite all the reasons I decided to bake a Chocolate cookie flip!! Few days ago there was again Rudolph's Bakery on TV and Rudolph always makes so amazing pastries and I also learn some Dutch and for once he made something that I can make without the oven and mixer. Everything started great when gelatine was missing in my grocery list and I had to stop the baking and go to store again. Then I thought that there's gonna be a lot of pastries and almost invited all the neighbors for a coffee but I only got 2 of them... But it was super delicious even only for me and Simon :) For today I've planned also cleaning and souvenir shopping (Finland I'm coming) and trying to decide if I want to spend tomorrow in Bremen or in Groningen - I'm flying form Bremen to Finland and I could spend a day there before taking the flight but I can as well go there some other time... Damn, why can't I make decisions more easy!! Again I have to go trough all the plusses and minuses, just like when going to Serbia last spring and then half an hour before the train is leaving we decided to go and then in that rush my passport stayed at home - so so did I :D
Pure
chocolademousse
• 125 g pure chocolade
• 100 ml slagroom
• 1 el vanillesuiker
Vanillemousse
• 1 blaadje gelatine
• 125 ml slagroom
• 40 g suiker
• 70 ml melk
• 70 g roomkaas
• 1 vanillestokje
Toplaag
• 100 g slagroom
• 75 g Oreokoekjes
Oreo-poppetjes
• 6 Oreokoekjes
• 4 el poedersuiker
• 1 scheutje water
• 50 g pure chocolade
Extra nodig
• cakeblik
• boter om in te vetten
• spuitzak met een gladde spuitmond
lollystokjes of satéprikkers
Pure chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom
met de vanillesuiker stijf. Spatel de chocolade snel door de slagroom. Schep de
chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit gelijke
hoeveelheden chocolademousse in de glaasjes. Laat in de koelkast opstijven tot
de vanillemousse klaar is.
Vanillemousse
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot
yoghurtdikte. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Verwarm de melk met het vanillemerg in een pan en laat circa 10 minuten op laag
vuur trekken. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Haal de pan van
het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de hete vanillemelk. Schenk de
vanillemelk op de roomkaas en meng goed door. Laat op een kom met ijswater afkoelen
tot handwarm en spatel de opgeklopte slagroom erdoor. Schenk de mousse in de
glaasjes op de chocolademousse. Laat de glaasjes circa 1 uur in de koelkast
opstijven.
Toplaag
Klop de slagroom lobbig en verdeel over de glaasjes.
Verdeel de blokjes cake over de slagroom en druk de Oreokoekjes erin.
Oreopoppetjes
Steek in de vanillecrème tussen de Oreokoekjes een
lollystokje of satéprikker. Roer de poedersuiker aan met een beetje water tot
je een spuitbare fondant hebt. Schep de fondant in een cornetje en spuit
gezichtjes op de Oreokoekjes. Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een
cornetje. Spuit pupillen met de gesmolten chocolade. Steek de Oreopoppetjes in
de Chocolate cookie flip.
Kitchen after baking |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti