torstai 31. lokakuuta 2013

Chocolate cookie flip

Nam nam ja vielä kerran nam! Mulla oli vapaapäivä (siis kirjottamisesta) ja menin heti aamulla kauppaan ja kävin ostamassa leipomistarvikkeet! Haasteellista täällä leipomisen tekee A) mulla ei oo uunia B) mulla ei oo sähkövatkainta C) mulla ei oo tilaa D) mulla ei oo tiskikonetta E) mulla ei oo kärsivällisyyttä F) syön kaiken jo leipomisvaiheessa G) eiköhän ne ollu siinä.... Kaikista näistä huolimatta mä päätin leipoa Chocolate cookie flipin!! Pari päivää sitten TV:stä tuli taas Rudolph's Bakery ja Rudolph tekee aina niin ihania leivoksia ja samalla opin tietty hollantia (se muuten näkyy Suomenkin televisiossa jos haluatte tekin oppia) ja kerranki se teki sellasta mihin ei tarvita uunia ja sähkövatkainta jne. Homma lähti hyvin käyntiin kun kauppalistasta puuttui liivate ja mun piti kesken leipomisen lähtee uudestaan kauppaan. Sit luulin, että reseptistä tulee tosi monta herkkua ja meinasin jo kutsua kaikki kyläläiset kahville, mutta ei siitä tullut kun kaksi... Mutta oli hyvää vaikkei siitä muut kun minä ja Simppa saanutkaan :) Tälle päivälle olen myös suunnitellut supersiivoamista ja tuliaisten ostamista (Suomi täältä tullaan) ja koitan päättää vietänkö huomisen päivän Bremenissä vai Groningessa - lennän Bremenistä Suomeen, joten voisin hyvin palloilla siellä päivän ennen kun tulen, mutta voin hyvin käydä siellä toistekin... Hitto, miks en vois tehdä päätöksiä vähän helpommin!! Pitää taas miettiä kaikki plussat ja miinukset, ihan ku Serbiaankin lähdössä viime keväänä ja sitten puol tuntia ennen junan lähtöö päätettiin lähtee ja siinä rytäkässä sitten passikin jäi - ja niin muuten jäi Serbiakin :D

Yam, yam and one more time yam! I had a free day (from writing i mean) and right in the morning I went to a store to buy stuff for baking! Baking is challenging here because A) I don't have an oven B) I don't have an electric mixer C) I don't have space D) I don't have a dishwasher E) I don't have patient F) I eat everything already when I'm baking G) I think that's it... Despite all the reasons I decided to bake a Chocolate cookie flip!! Few days ago there was again Rudolph's Bakery on TV and Rudolph always makes so amazing pastries and I also learn some Dutch and for once he made something that I can make without the oven and mixer. Everything started great when gelatine was missing in my grocery list and I had to stop the baking and go to store again. Then I thought that there's gonna be a lot of pastries and almost invited all the neighbors for a coffee but I only got 2 of them... But it was super delicious even only for me and Simon :) For today I've planned also cleaning and souvenir shopping (Finland I'm coming) and trying to decide if I want to spend tomorrow in Bremen or in Groningen - I'm flying form Bremen to Finland and I could spend a day there before taking the flight but I can as well go there some other time... Damn, why can't I make decisions more easy!! Again I have to go trough all the plusses and minuses, just like when going to Serbia last spring and then half an hour before the train is leaving we decided to go and then in that rush my passport stayed at home - so so did I :D



Pure chocolademousse
    125 g pure chocolade
    100 ml slagroom
    1 el vanillesuiker
Vanillemousse
    1 blaadje gelatine
    125 ml slagroom
    40 g suiker
    70 ml melk
    70 g roomkaas
    1 vanillestokje
Toplaag
    100 g slagroom
    75 g Oreokoekjes
Oreo-poppetjes
    6 Oreokoekjes
    4 el poedersuiker
    1 scheutje water
    50 g pure chocolade
Extra nodig
    cakeblik
    boter om in te vetten
    spuitzak met een gladde spuitmond
lollystokjes of satéprikkers




Pure chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de chocolade snel door de slagroom. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit gelijke hoeveelheden chocolademousse in de glaasjes. Laat in de koelkast opstijven tot de vanillemousse klaar is. 


Vanillemousse
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg in een pan en laat circa 10 minuten op laag vuur trekken. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de hete vanillemelk. Schenk de vanillemelk op de roomkaas en meng goed door. Laat op een kom met ijswater afkoelen tot handwarm en spatel de opgeklopte slagroom erdoor. Schenk de mousse in de glaasjes op de chocolademousse. Laat de glaasjes circa 1 uur in de koelkast opstijven. 


Toplaag
Klop de slagroom lobbig en verdeel over de glaasjes. Verdeel de blokjes cake over de slagroom en druk de Oreokoekjes erin. 


Oreopoppetjes
Steek in de vanillecrème tussen de Oreokoekjes een lollystokje of satéprikker. Roer de poedersuiker aan met een beetje water tot je een spuitbare fondant hebt. Schep de fondant in een cornetje en spuit gezichtjes op de Oreokoekjes. Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje. Spuit pupillen met de gesmolten chocolade. Steek de Oreopoppetjes in de Chocolate cookie flip.



Kitchen after baking

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti